Station Sågen välkomnar dig till en aktiv outdoor vecka i Dalarna.

Klar vildmarksluft, vacker natur och roliga aktiviteter erbjuder en innehållsrik semestervecka för dig som älskar outdoor och äventyr.

Vi trampar dressin på Inlandsbanan, drar till Fulufjället för 2 dagars hajk med övernattning på fjället, lagar mat över öppen eld och avslutar veckan i vedeldad badtunna.
Station Sågen erbjuder dig een all inclusive semester vecka (söndag t.om. lördag) i Dalarnas vildmark.

Pris: SEK6500:- per person, SEK5500:- barn under 18 år

Boka Online

Program

Dag 1 (söndag)

Du välkomnas hos Station Sågen av Edith & Bob med fika. Härefter finns det möjlighet att bekanta sig med stationen och dess omgivning. På kvällen erbjuds ett enklare kvällsmål med smörgåsar och dryck.

Dag 2

Efter din första natt på stationen och frukost är det dags att kliva på en dressin och ge sig ut i naturen. Ta med en välfylld picknickkorg och vi tipsar om de bästa grill- och picknick ställen. Dressinen är ett härligt och enkelt färdsätt att trampa genom den vackra naturen längs spåret, samt njuta av landskapet med skog, sjöar och den klara vildmarksluften!

Tillbaka på stationen väntar en härlig måltid för påfyllning av depåerna. Och bastun är varm för den som önskar.

 Dag 3

Idag åker vi till Fulufjället. Efter cirka tre timmar anländer vi till nationalparken där vi ska på hajk under 2 dagar med ledning av vår erfarne fjälledare Bob. Vid ankomst ordnar vi först en brasa och lagar lunch. Sen ger vi oss ut på fjället och njuter av utsikten och den unika naturen Fulufjället bjuder oss på. Bob berättar medan vi hajkar om Fulufjällets flora, fauna och historia. Natten tillbringar vi i en stuga på fjället där vi anländer i slutet på eftermiddagen. Vi tänder spisen och lagar mat tillsammans och myser vid brasan innan vi kryper ner i vår sovsäck.

Dag 4

Efter frukosten städar vi stugan till nästa vandrare och gör oss redo för ännu en vandringsdag. Idag går vi t.ex. förbi Göljådalen där en regnkatastrof drastiskt förändrade landskapet sommaren 1998. Efter några sista kilometer i nationalparken är vi snart tillbaka vid bilen. Men innan vi åker vidare till Sveriges högsta vattenfall Njupeskär äter vi en lunch. Vandringen till vattenfallet är ganska kort och väldigt lätt. För den som vill finns möjligheten att besöka ett Naturum med information om nationalparkens natur.

När vi har sett allting åker vi tillbaka till Station Sågen. Här väntar kvällsmaten och åter igen möjligheten att avsluta dagen i bastun.

Dag 5

Denna dag är ledig. Det finns en hel del att göra i Dalarna, men att bara vara, eller ta ett dopp i sjön kan varmt rekommenderas.

Dag 6

På programmet idag står vandring eller cykling/mountainbike. Det finns flera möjligheter såväl runtomkring Station Sågen, som Säfsen Resort (bara 20 minuter med bil) där du kan hyra en cykel och det finns många markerade vandrings- och cykelleder. Runtomkring Station Sågen finns GPS vandrings- och MTB-leder. För en rejäl utmaning kan Bob tar med dig på en utmanande MTB-tur. För lunch har vi idag en brödmåltid, vill du vara på Säfsen har du möjlighet att ordna ett lunchpaket vid frukosten.

Middag lagar vi tillsammans över öppen eld! Alla behöver hjälpa till, det blir en lärorik och smakfull outdoor-upplevelse. Vi har ett Tipi-tält till förfogande och skapar den ultimata outdoor-känslan för middagen. Medan vi äter blir badtunnan varmare och varmare. När vi har ätit färdigt är det dags för ett avkopplande dopp i värmen. Ett passande avslut på en härlig vecka!

Dag 7 (lördag)

Efter frukost är det dags att säga adjö och åka hem.

Reseperioder

Maj – Oktober. Kolla i online bokningskalendern vilka ankomstdatum är möjliga.

Ankomst söndag, avfärd lördag. Avfärd söndag är möjlig.

 

Övrig information

Max. 8 deltagare. På Station Sågen finns 6 sängplatser fördelade över 2 rum. Mittemot stationen har vi ett mysigt semesterhus med ytterligare 4 platser. Vi försöker möta alla deltagarnas önskemål när vi fördelar alla sängplatser.

Det är möjligt att åka en dag senare (söndag). Kostnad 300:- per person.

Transport med egen bil, från Station Sågen till Fulufjället. Kommer du med offentlig transport till Sågen kan du anmäla det i förväg, så hittar vi hitta en lämplig lösning.

Hajken är lämplig för alla som kan gå obehindrat i obanad terräng. För barn från cirka 10 år. Vi vandrar max. 4 timmar / 12 km per dag. Det är möjligt att anpassa tempot och distans till deltagarnas förmågor. Goda vandringsskor och en vind- och vattentät jacka med andningsförmåga kan underlätta hajken betydligt. En ryggsäck är nödvändig för att bära kläder, mat och sovsäck. 40 liter är tillräckligt stort.

Stugan på fjället har ‘basic’ standard, ej rinnande vatten eller el. Det finns toalett (utedass). Det är omöjligt att reservera stugan, i fall det finns flera vandrare på plats behöver vi anpassa oss till situationen, alla ska få plats. Det brukar inte uppstå problem med detta, framförallt inte under lågsäsong.